Caraş-Severin, Romania

FÂRLIUG – Cazul este în continuare cercetat, Primăria fiind obligată să pună la dispoziţia anchetatorilor înregistrările video din timpul alegerilor!

Reamintim că după înfrângerea candidatului PSD, Ioan Borduz, de către candidata PNL, Sărăor Elena-Adriana, la o „spectaculoasă“ diferenţă de 4 voturi, o angajată a Primăriei a descoperit, după alegeri, patru dosare cu buletine anulate, care nu erau ştampilate. Cel puţin, asta era concluzia preliminară în urma verificărilor efectuate de Poliţia Reşiţa.

Încă din data de 2 octombrie 2020, IPJ Caraş-Severin a emis o ordonanţă prin care s-a dispus începerea urmăririi penale, în rem, cu privire la infracţiunile sesizate, de „neglijenţă în serviciu“ privind alegerile locale şi „falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale“.

Pentru soluţionarea dosarului penal, anchetatorii au nevoie însă şi de alte date, documente, înscrisuri ş.a., astfel că marţi a fost emis un nou ordin prin care Primăria Fârliug trebuie să pună la dispoziţie şi înregistrările video din timpul alegerilor. E suspans total, fiindcă nu s-a dat încă un verdict vizavi de posibila fraudare a alegerilor pentru funcţia de primar al comunei Fârliug.

JCS-A.G.