Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şeful administrativului reşiţean a subliniat nevoia de spaţii de cazare în Reşiţa, redeschiderea hotelului din Centrul Civic putând atrage după sine o creştere cu 50% a capacităţii de cazare din municipiu.

Hotelul Semenic a figurat, şi pentru acest an, pe lista obiectivelor pentru care proprietarii trebuie să plătească supraimpozit. De fapt, în cazul edificiului din Centrul Civic, patronii vor avea de plătit un impozit majorat cu 500%. Indiferent dacă această majorare va afecta pe cineva sau nu, Primăria Reşiţa este cu un pas mai aproape de a dobândi acest activ. Sau dacă nu Primăria, măcar un investitor serios, care ar fi interesat.

Primarul Ioan Popa a declarat: „Să ştiţi că Hotelul Semenic a intrat în faliment, după ce vreo şapte, opt ani a stat în insolvenţă. Dintre creditorii principali, Didilă, fratele lui Gruia Stoica, a contestat falimentul, se judecă în această perioadă şi, dacă se respinge contestaţia lor, în procedură de faliment va fi mai uşor de vândut acest activ. Adică ei nu se mai pot opune! La masa credală, în insolvenţă, puteau spune dacă sunt sau nu de acord cu un preţ. Ştiu că sunt companii care sunt interesate să cumpere acest activ, au făcut oferte, dar au fost refuzaţi“.

Se tot vorbea despre intenţiile municipalităţii de a-şi aduce serviciile din subordine mai aproape, în piaţa centrală, inclusiv sub cupola Hotelului Semenic. Acum, însă, autoritatea locală nu mai vrea să facă din hotel primărie! Întrebat dacă hotelul mai prezintă interes pentru municipalitate, primarul Ioan Popa a răspuns: „Ca ultimă linie, dacă nu reuşim să identificăm un investitor care să îl ia, cu siguranţă îl vom lua noi, Primăria Reşiţa, şi vom face hotel din el“.

Vizavi de starea în care se află imobilul, edilul a explicat: „Am fost în hotel împreună cu fosta arhitectă şefă, cu Mihaela Copia, am făcut măsurători de volumetrie a camerelor, se încadrează la 3 stele, pe volumele şi suprafeţele care sunt astăzi. E ok! Sunt 125 de camere, sunt 250 de paturi. E o capacitate de cazare! Vreau să vă spun că la ora asta Reşiţa are circa 600 de paturi, atât! Deci Hotelul Semenic ar creşte capacitatea de cazare cu 50% faţă de ceea ce este astăzi în oraş. Şi Reşiţa are nevoie stringentă de capacitate de cazare, asta e cert“.

JCS-Antoniu Mocanu