Popa vrea să mute Primăria Reșița cu totul, în Casa de Cultură - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru asta, Casa de Cultură trebuie să treacă de la administratorul UCMR la municipalitate, în contul datoriilor pe care societatea le are față de bugetul local!

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, şi-a reiterat intenţiile: „Dorinţa mea ar fi să mut Primăria cu totul la Casa de Cultură! Adică ea are două componente: e zona de sală de spectacole, cu foaierele, cu amfiteatrele, cu toată zona respectivă, şi în partea cealaltă şi în spate e o zonă cu multe niveluri, cu foarte multe spaţii, pe lângă Biblioteca Judeţeană, în care am putea practic să acomodăm toată primăria. Noi suntem acum dispersaţi în trei, patru locuri: aici în sediul nostru, lângă CEC, Blocul 800, mai avem la Poliţie buletinele şi starea civilă, mai avem o parte de asistenţă socială sus în Muncitoresc. Deci suntem cam împrăştiaţi în tot oraşul. Şi atunci am aduce toată lumea laolaltă şi ar fi mult mai uşor şi pentru cetăţeni“.

De fapt, şeful administrativului reşiţean mărturisea recent: „Cel mai stringent subiect acum, pentru mine, personal, este să iau Casa de Cultură de la administratorul UCMR-ului. Am fost la Bucureşti, la instituţia unde UCMR-ul are datoriile cele mai mari, la AAAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului), şi încercăm să facem o dare în plată. Adică s-o preluăm fără s-o plătim, scăzându-se datoriile UCMR-ului, şi acolo să accesăm fonduri europene să reabilităm în primul rând sala de spectacole, care este una generoasă, cu 700 şi ceva de locuri. Din păcate, n-a fost legislaţie până anul trecut, în octombrie, atunci când s-a dat Ordonanţa 200 care ne permite să luăm în plată, în trei, într-un triunghi, această clădire“.

Primarul municipiului Reşiţa a mai precizat câteva detalii despre obiectiv, printre care faptul că a fost evaluat la circa 6 milioane de euro, iar „prin Ordonanţa 200 din octombrie anul trecut, Casa de Cultură poate fi preluată de către AAAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului), se scade datoria respectivă din datoriile UCMR şi se transferă către Primăria Reşiţa fără sultă financiară. Iar asta ne-ar da posibilitatea să facem un proiect pe fonduri europene şi să reabilităm clădirea în întregimea ei. Are 11.000 de metri pătraţi. (…) La Casa de Cultură, vă amintesc că acum 3 ani Primăria Reşiţa a mobilizat resurse şi a realizat acea sală de evenimente, la etajul 1, unde s-au întâmplat câteva chestiuni pe temă de fotografie, de pictură. Amenajarea ei am făcut-o noi, Primăria Reşiţa. Şi anul următor Curtea de Conturi a venit şi ne-a imputat suma cu care am intrat acolo, pentru că nu era clădirea noastră. Şi pe bună dreptate, n-aveam voie să intrăm pe o chestiune care nu e a noastră!“, a încheiat edilul.

JCS-A.M.

2 Comentarii

  1. Nu-i rea ideea, se muta strategic sa ajungeți mai greu cu plângerile la el ca sunt multe gropi și renunti mai repede.
    El vrea un City-Hall asa ca afara dar na, vise. Cu clădirea de acum în care este primăria probabil vor face baruri etc. Cam ce au făcut din casa de cultura în ’90.
    Bani aruncați pe geam pentru mutatul funcționarilor și reamenajarea sectoarelor de lucru în condițiile în care infrastructura este praf, locuri de munca.. De unde?! Dar mergem cu trenul la Timișoara în viitor în condițiile în care toți au 2-3 mașini.

Adaugă comentariu