Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea a cumpărat, pe rând, mai multe spaţii din Blocul Fetelor, fiind în tratative cu ultimul proprietar. Intenţia este ca, după renovare, clădirea să devină o cupolă pentru ONG-uri şi asociaţii active în Reşiţa!

Şeful administrativului reşiţean vorbea despre această iniţiativă încă de la sfârşitul lunii iulie, când s-a reuşit, cu aprobarea Consiliului Local, achiziţionarea a „încă 6-7 camere de la Căminul Fetelor, achiziţie necesară derulării în bune condiţii a proiectului de modernizare a acelei clădiri. Clădirea, cunoscută generic Blocul Fetelor, este într-o stare avansată de degradare şi vrem, în urma unei modernizări făcute pe GAL, pe proiectul de incluziune socială, să o modernizăm, să o aducem din nou în normalitate. Şi acolo îşi vor desfăşura activitatea Mansarda, Bike Attack, Prietenii Munţilor, orice alte asociaţii, ONG-uri care funcţionează în Reşiţa. Le vom crea locuri unde să-şi poată desfăşura activitatea, inclusiv câteva săli de şedinţe, săli în care să poată să aibă loc evenimente“.

Zilele trecute, alte două noi proiecte de acelaşi fel au fost votate de consilierii reşiţeni. „Două proiecte se referă la câteva camere pe care le-am achiziţionat – şi colegii noştri din Consiliul Local au fost de acord să le achiziţionăm – la Căminul Fetelor, la Blocul Fetelor. Sunt printre ultimele spaţii care au fost deţinute de proprietari privaţi şi ne sunt necesare pentru a face proiectul de modernizare a acestei clădiri, care se va integra în cele şase străzi din Luncă. În spatele clădirii erau garaje pe care le demolăm şi era vital să reuşim să facem acest lucru. Mai era un singur proprietar acolo, cu care suntem în negocieri, şi sper să reuşim şi cu el să ajungem la o înţelegere“, a încheiat optimist Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa.

JCS-Antoniu Mocanu