Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şeful administrativului reşiţean crede că pentru instituţia medicală nu mai e vreme pentru strângeri de fonduri, astfel că Primăria Reşiţa va achiziţiona aparatul necesar!

Jandarmii cărăşeni ne-au transmis că inspectorul-şef doreşte să lanseze o campanie pentru strângere de fonduri, pas făcut pe o reţea de socializare: „Mă întreabă Facebook la ce ma gândesc, notează Alexandru Tobă. Mă gândesc că, știind că aparatul de radiografie mobil al Spitalului Județean s-a stricat și este vitală radiografia pacientului în condițiile de azi, fac un calcul și mă întreb cum s-ar putea strânge 250.000 de lei pentru ca doctorii sa poată face un examen paraclinic adevărat. Tot împart… câți prieteni și cunoscuți aș putea capacita? Nu-mi iese calculul și mi-e ciudă că în spital mai există unul vechi, dar fix și nu se poate nici pe geam scoate de acolo, iar astfel e nevoie să se consume mai multe echipamente de protecție ale personalului implicat pe circuitul de diagnosticare. Oare aș contribui cu ceva dacă v-aș face să înțelegeți ca viața unui om depinde de felul în care poți să vezi un plămân până vine rezultatul testului? Știați că medicul specialist știe ce urmează înainte de a veni testul dacă are radiografia? Credeți ca Reșița poate strânge urgent banii ăștia? Dar dacă se poate? Voi ce ziceți? Am înnebunit?“.

Şeful administrativului reşiţean a decis, însă, că lucrurile trebuie urgentate la modul serios la acest capitol, mai ales în perioada pe care o traversăm. „Nu-i 50.000 de euro, e 125.000 şi îl va lua Primaria Reşiţa mâine (luni – n.r.). Poveştile cu Feţi Frumoşi şi Ilene Cosânzene au trecut. Nu mai e timp! Dacă s-ar face donaţii de genul SMS-urilor cu 2 euro, ar trebui sa acumulam 75.000 de donatori unici (adică toată populatia Reșiței…) ! Primăria a primit vineri solicitarea de la radiologie, ulterior s-a propus un aparat mobil performant, cu service la Timişoara, şi mâine aşteptăm factura şi contractul!“, a încheiat edilul.

JCS-A.M.

2 Comments

  1. Felicitari.Poate ajungem si noi la dotari supero
    ioare ,sa nu mai alergam pe la tot felul de vecini

Adaugă comentariu