Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şeful administrativului reşiţean vrea ca produsele care ajung la copii prin programul „Cornul şi laptele“ să fie proaspete şi asigurate la nivel de municipiu, nu prin proceduri făcute pentru tot judeţul!

În ultimii ani, programul „Cornul și laptele“ prevede acordarea, pe lângă produsele lactate şi de panificaţie clasice, de fructe şi legume proaspete. De ele beneficiază, gratuit, preşcolarii din grădiniţele cu program normal, de 4 ore, de stat sau particulare, autorizate sau acreditate, precum şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial. Iar de anul acesta, administraţia judeţeană a făcut o solicitare în sensul preluării frâielor programului de către UAT-uri. Singurii temerari la linia de start s-au anunţat primăriile Reşiţa şi Oţelu Roşu.
Aleşii reşiţenilor au trecut deja prin şedinţă de consiliu proiectul legat de Programul pentru şcoli al României, pentru perioada 2020-2023.

Primarul Ioan Popa ne-a explicat: „Am preluat de la Consiliul Judeţean aşa-numitul program «Cornul şi laptele». Dacă până acum achiziţiile se făceau la nivel judeţean, ni s-a permis, dacă dorim, să preluăm pentru municipiul Reşiţa acestă activitate. Ştiind că în trecut au fost multe discuţii despre cum s-a încredinţat, cine a luat «Cornul şi laptele», am decis, cu colegii mei de la Direcţia de Învăţământ, să preluăm noi activitatea pentru Reşiţa şi sper să reuşim să avem un corn proaspăt, să avem un lapte proaspăt sau un iaurt proaspăt, să nu facem tot felul de greşeli care s-au făcut în trecut şi de care unii dintre dvs vă aduceţi aminte“, a încheiat edilul.

JCS-Antoniu Mocanu

1 Comment

Adaugă comentariu