Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şeful administrativului reşiţean a primit acceptul colegilor consilieri pentru a tăia la jumătate chiriile pentru cele aproximativ 200 de terase ale urbei, care-şi aşteaptă deschiderea la 1 iunie!

Acum, la jumătatea perioadei de stare de alertă, şedinţa ordinară a Consiliului Local a adus în prim plan şi discuţia deschiderii teraselor din oraş. „A fost o şedinţă de Consiliu Local cu 22-23 de proiecte, majoritatea vizau chestiuni tehnice, a precizat primarul Ioan Popa, într-o conferinţă de presă susţinută după încheierea întrunirii. La fel ca în ultimele două luni, şedinţa s-a desfăşurat cu o parte din colegi de faţă şi cu cealaltă parte în online“. Şi pentru că totul a decurs bine, edilul a tras concluzia că această metodă de lucru poate fi folosită şi pe viitor, pentru că nu e nevoie neapărat de întâlniri faţă în faţă, când există alternative viabile.

Primarul a ţinut să vorbească despre unul dintre proiectele pe care le-a considerat de interes pentru viaţa urbei, acela „legat de chiriile la terasele permanente şi sezoniere. Am propus colegilor din Consiliul Local şi au acceptat reducerea cu 50% a tarifelor pe tot anul 2020, din dorinţa de a veni în sprijinul celor care au fost realmente loviţi de Covid şi acum îşi deschid terasele din 1 iunie. Sper să le fie un pic de ajutor. Sunt câteva sute, undeva la vreo două sute de terase. Pentru că vorbim nu doar de terasele pe care le ştim noi, sunt şi multe spaţii, prăvălii mai mici care au terase în faţa lor“.

Şi dacă tot vine weekendul, edilul a mărturisit că personal ar fi deschis de vineri şi Ponton Casa Baraj, de la Văliug, chiar dacă 1 iunie e luni, „dar a zis nevastă-mea – care-i nemţoaică – să nu deschid! Eu am zis că deschid vineri, că dau un gulaş la pachet… Pe întâi, luni, deschid restaurantul cu terasa, servirea exterior, şi barul de la ponton cu terasa“.

JCS-Antoniu Mocanu