Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Consilierii județeni din Timiș s-au răzgândit și acum vor să vândă partea lor din Schilift. Informație pe care primarul Ioan Popa a aflat-o de la presa locală în recenta conferință de presă!

Se pare că, acum, aleșii din județul vecin vor să vândă „felia” lor, însă pe bani mai mulți, plătiți dintr-o dată. Răsuceală pe care primarul Reșiței o consideră ușor hilară. „Nu știu ce-au hotărât dar au mai fost aici acum vreo trei săptămâni. Ce fac ei e ușor caraghios și stupid, ca județul Timiș, fratele mai mare și puternic, să procedeze în maniera asta”, declară Ioan Popa.

Din declarația sa, mai reținem că Primăria Reșița n-a fost interesată să cumpere părțile deținute de Consiliul Județean Timiș, ci are nevoie de terenul pe care-l deține Schilift pentru a fi parte integrantă din proiectul depus pentru domeniul schiabil. „La vremea respectivă, ei ne-au șantajat că nu sunt de acord să înlocuiască terenul cu bani în capitalul social și să le cumpărăm acțiunile. Am acceptat și asta. Acuma nu mai vor condițiile pe care le-am pus noi, inițial n-au vrut să vândă”, a încheiat Popa arătându-se încrezător că, până la urmă, se va găsi o soluție.

Precizăm că viitorul domeniu schiabil ar cuprinde deopotrivă activități de iarnă și de vară, veniturile aduse de acesta fiind estimate de edilul Reșiței la 3-5 milioane de euro anual.

JCS-Ionel Ivașcu