Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta spunea liderul PRO România, Victor Ponta, aflat vineri la Reşiţa, la întâlnirea regională a membrilor formaţiunii pe care o conduce!

Victor Ponta a spus că PRO România a început anul în forţă, întâlnirea de la Reşiţa făcând parte dintr-un periplu al pregătirilor pentru alegerile din acest an. În cadrul unei conferinţe, susținută alături de deputatul Ion Mocioalcă şi alţi lideri PRO România, Ponta a abordat mai multe teme politice, evident acuzând şi PNL de faptul că:„se ţine de schimbat oameni, aşa cum făcea şi PSD, şi nu de guvernat ţara. Domnul Orban e foarte bun la abureli. Iar dacă nu vor face alegeri anticipate vor pierde tot, aşa cum a pierdut şi Cioloş. Cred că vor fi alegeri parlamentare anticipate pentru că PNL nu îşi permite să ajungă la guvernare fără aceste alegeri. PSD e prăbuşit, PRO România nu are vreo forţă, alţii nu prea există…“.

Cât despre alegerile în două tururi, Ponta susţine că nu vor exista astfel de alegeri: „Eu nu cred că PNL vrea alegeri în două tururi, pentru că ar fi dat deja ordonanţă de urgenţă joi. Au găsit şemecheria cu asumarea răspunderii şi vor ca PSD să bage moţiunea. Însă PSD şi UDMR nu vor avea 234 de voturi ca să treacă moţiunea, USR, noi și ceilalţi nu o vom vota, aşa că vor vota liberalii că să pice guvernul. O să vedeţi. În două tururi se complică lucrurile, aşa că PNL nu îşi doreşte cele două tururi. Joi au spus doar pentru primari, pentru Consiliul Judeţean de ce nu au spus nimic?“.

Liderul PRO România a mai întrebat ironic că dacă nu sunt bani pentru alocaţii, de unde vor fi pentru alegerile ce vin, dând răspunsul tot el: „Va spune Orban că se găsesc. Păi atunci găsiţi şi pentru alocaţii“.

JCS – Nina Curiţa