Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Chiar dacă oficial a încetat asigurarea continuă a pazei, oamenii legii nu au uitat de blocul explodat.

În perioada 25 octombrie – 1 noiembrie, lucrătorii Biroului de Ordine Publică şi Siguranţă Rutieră din cadrul Poliţiei Locale Reşiţa au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.720 de lei. Până în data de 29 octombrie, au fost asigurate măsuri de ordine (24 de ore din 24, pe trei schimburi) la blocul nr. 1 de pe Aleea Vlădeasa, afectat în urma exploziei din 1 octombrie.

În data de 29 octombrie, înainte de a ridica paza umană, poliţiştii locali au verificat, în prezenţa administratorului blocului şi a preşedintelui Asociaţiei de proprietari, camera video, grilajele metalice montate la cele două intrări în imobil precum şi geamul de la etajul I.

Uşile apartamentelor au fost asigurate de către proprietari, fapt constatat şi consemnat într-un proces verbal, încheiat în data de 22 octombrie între preşedintele Asociaţiei de proprietari şi Direcţia Poliţia Locală Reşiţa.

Începând din data de 29 octombrie, poliţiştii locali verifică, de două ori pe schimbul de noapte, integritatea încuietorilor şi starea grilajelor de la blocul nr. 1 situat pe Aleea Vlădeasa.

În această săptămână, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Publică al Poliţiei Locale Reşiţa desfăşoară o serie de acţiuni ce vizează:

– patrularea, în patrule mixte, împreună cu poliţiştii de la Poliţia Municipiului Reşiţa;

– efectuarea de controale alături de reprezentanţi ai serviciilor din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa;

– sancţionarea persoanelor care staţionează pe locurile rezervate şi pe trotuar;

– combaterea cerşetoriei agresive în zona lăcaşelor de cult;

– combaterea comerţului stradal ilicit;

– aplicarea procedurii de ridicare a autovehiculelor de pe domeniul public;

– supravegherea unităţilor de învăţământ;

– efectuarea de filtre rutiere conform graficului.