Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De 8 ani, Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici“ Caraş-Severin promovează poezia reşiţeană.

Etapa finală a celei de VIII-a ediţii a Proiectului Educaţional „Sub semnul lui Dragobete“ s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii, la Centrul de carte „Banatica“ al Bibliotecii Judeţene. Proiectul cuprins în calendarul de activităţi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin este desfăşurat de către Colegiul Naţional „Mircea Eliade“ Reşiţa, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici“ Caraş-Severin.

Şi anul acesta, organizatorii au readus în atenţia publicului versurile de dragoste ale poeţilor reşiţeni. Astfel, bibliotecarii Centrului de carte „Banatica“ au pregătit o expoziţie de carte ce a cuprins volume de dragoste semnate de poeţi bănăţeni şi semne de carte cu versurile acestora. Premergător acestui eveniment, elevii clasei a IX-a filologie, îndrumaţi de profesor Adela Schindler, au consultat bibliografia pusă la dispoziţie de către bibliotecă pentru această activitate şi au selectat versurile de dragoste care au fost mai aproape sufletului lor. Ulterior, acestea au fost imprimate pe semne de carte.

În finalul acţiunii, cu scopul de a promova poezia de dragoste a poeţilor reşiţeni dar şi fondul de carte al Bibliotecii Judeţene, elevii Colegiului Naţional „Mircea Eliade“ din Reşiţa au devenit mesagerii lui Dragobete şi au distribuit semnele de carte în Centrul Civic al Reşiţei şi în zona Intim a cartierului Govândari.