Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Prefectul judeţului a transmis cărăşenilor mesajul să stea înăuntru şi a prezentat situaţia la zi a amenzilor date celor care au uitat de restricţiile de circulaţie!

În doar câteva zile de când au fost impuse restricţii de circulaţie, potrivit prefectului Cristian Gâfu, „avem şase dosare penale, 200 şi ceva de contravenţii, cu 340.000 de lei total cuantum amenzi. 23 de măsuri împotriva persoanelor care au încercat să iasă din izolare, 34 de contravenţii de natură economică, în ceea ce priveşte creşterea preţurilor nejustificat şi avem 204 de interziceri de circulări de persoane date. Efective MAI în stradă, la momentul ăsta, avem 115 poliţişti, 60 de poliţişti locali şi 21 de jandarmi. O cifră, în alte zile e mai mult. Avem undeva la aproape 200 de persoane zilnic în stradă care se asigură că persoanele aflate în izolare la domiciliu respectă regimul izolării, că se respectă regimul de circulaţie a persoanelor“.

Dacă acestea vor fi suplimentate cu efective MAPN, prefectul a precizat: „Da. Am purtat şi discuţii legate de efectivele MAPN, pentru atunci când e cazul. Dacă ajungem în situaţia să avem nevoie de mai multe efective, să nu fim depăşiţi şi să cerem după ce-am avut o zi în care n-am reuşit să asigurăm verificările. În momentul în care ştim că mâine va fi necesar, mâine vom avea şi efective MAPN. (…) S-ar putea să nu ajungem la faza asta, pentru că în ultimele zile nivelul intrărilor nu a mai fost aşa de mare“.

Vineri, Instituţia Prefectului prezenta într-un comunicat situaţia ultimelor 24 de ore: „111 polițiști din cadrul IPJ CS au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.199 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare. Ca urmare a acțiunii, au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale în valoare de 98.970 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare, privind izolarea la domiciliu și restricțiile de circulație“.

JCS-Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu