Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Este mesajul managerului Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, Adrian Cican, pentru medicii cărora Justiția le-a dat dreptate în prima fază a procesului pentru spațiile din policlinică, de unde au fost evacuați.

„Domnule dr. Borcean și domnilor, doamnelor doctori care nu vreți să părăsiți cabinetele și care vă luptați în instanță cu… caransebeșenii. Părăsiți de bună voie acele cabinete, renunțați la procesele inutile, unde, de fapt, băgați mâna tot în buzunarul caransebeșenilor. Vă rog în numele caransebeșenilor și al bunului simț, ați prăduit destul 18 ani acest spital. Unii dintre dumneavoastră aveți chiar vârsta depășită de pensionare… poate nu știți, vă readuc aminte. Dacă nu veți înțelege acest apel, mă văd obligat să mă alătur caransebeșenilor care strâng deja semnături pentru un miting în luna martie 2020 pentru susținerea spitalului și atunci chiar nu vă văd bine… moral, să nu înțelegeți altfel sau să nu o interpretați ca o amenințare… Renunțați și nu mai stați alături de o… relicvă!”, le-a transmis Cican pe rețelele de socializare medicilor care au avut cabinete în policlinică și au fost evacuați pentru ca spațiile să fie modernizate pentru înființarea ambulatoriului.

Susținător al managerului Cican, primarul Felix Borcean nu are absolut niciun regret că l-a numit pe acesta la conducerea spitalului, iar medicilor le recomandă să mai accepte și ironia, fiind persoane publice. „Cican are toată susținerea mea, evident când deranjezi, scormonești, este poate un mușuroi la spital, poate nu este cea mai bună formulare. Cican este exact ceea ce trebuie în acest moment, altfel nu știu ce nebun mai venea să se pună cu toată doctorimea, am avut noroc că l-am găsit pe Cican. Sunt medici pe care-i respect, dr. Muntean, dr. Tocuț sunt medici de tot respectul. Și asta cu dinozaurii nu e ceva jignitor, pentru că dinozaurii au fost niște animale drăguțe și îndrăgite, e o metaforă, nu e o jignire, mie dacă-mi spune cineva Felix Motanu nu înseamnă că mă supăr și-l dau în judecată, asta e, accept ironia, ești persoană publică. Ceea ce face Cican are tot suportul meu, maniera, nu știu, felul în care lucrează sunt lucruri specifice lui”, a precizat și edilul, care a mai aădugat că aceste încercări de reînființare a ambulatoriului, asupra cărora vom reveni, nu înseamnă campanie electorală nici pentru Felix Borcean, nici pentru Adrian Cican.

Sătui de scandaluri cu managerul spitalului, unii medici au plecat deja din policlinică, așa cum este cazul reputatului ORL-ist, Dan Tocuț, care a preferat să-și deschidă un cabinet în oraș.

JCS-R.M.

1 Comment

  1. Medicii sa se racordeze sistemului de valori care ilumineaza viata oamenilor si sa-si foloseasca mintile , iluminate, sa sporeasca randamentul actului medical, mai putini decedati si invalizi si sa nu-si faca retele de dragul -electricitatii pasive ca s-ar putea sa se autocurenteze.

Adaugă comentariu