Pleacă unii, vin alții! Economie de 1 milion de lei la bugetul Caransebeșului! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Asta propune noua organigramă a primăriei, după ce a fost aprobată de toți cei 19 consilieri locali. Cei mai afectați vor fi cei de la Poliția Locală Caransebeș, de unde 12 polițiști locali vor trebui să-și caute alt loc de muncă!

„Organigrama aduce câteva modificări pe care eu le consider importante. Dacă vorbim din punct de vedere economic, prin reducerea aparatului poliției locale, prin dispariția unor posturi din cadrul primăriei sau prin retrogradarea unor persoane din funcțiile de conducere, cred că ajungem la o economie de circa 1 milion de lei pe an. Din acești bani, la Poliția Locală vreau să dezvoltăm un sistem de camere de luat vederi care să fie de ajutor atât polițiștilor locali, cât și celor de la Poliția Națională. Deocamdată nu e cazul (să se renunțe complet la Poliția Locală-n.r.), păstrăm un corp de 16 persoane, cred că este suficient pentru numărul de locuitori pe care îl are în prezent municipiul Caransebeș, în jur de 19 mii, poate cu indulgență 20 de mii, acum ne raportăm 28-29 de mii de locuitori, lucru complet ireal în momentul de față. La Poliția Locală va fi concurs pe posturi, cine merită, rămâne, nu spunem acum el pleacă, el rămâne”, a spus primarul Felix Borcean.

Din punctul de vedere al edilului, principalul atu al noii organigrame este crearea unei direcții ce va avea sub cupolă investițiile, achizițiile, proiectele și programe europene și naționale, patrimoniul și protecția mediului. În schimb, s-a renunțat la fostul serviciu de Cadastru, care a dat numeroase bătăi de cap municipalității în ultimii ani.

„S-a mai creat o direcție, care mi se pare practic cel mai important aspect al acestei organigrame, coordonată de un director care are în subordine achizițiile, proiectele europene. Am renunțat la funcția de șef la Juridic și am încercat pe cât posibil înlăturarea neregulilor de la Cadastru, care ne-a adus cele mai mari probleme în ultimii ani prin tot felul de erori sau activitate neconformă cu statutul lor, de aici vor pleca două persoane. Îmi pare rău că se întâmplă lucrul acesta, dar tot timpul am avut probleme ba cu crescătorii de animale, ba cu diverși cetățeni, greșeli, certuri, inadvertențe legate de acest serviciu”, a precizat Borcean, potrivit căruia nu doar se pleacă din primărie, ci se mai și vine, pentru că „sunt concursuri în derulare, reîmprospătăm cu personal nou, am încercat să scoatem la concurs posturi de debutanți sau cu vechime mică”.

Noua organigramă își va face simțite efectele începând cu data de 1 aprilie.

JCS-R.M.