Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Paul Lăzărescu a participat recent la Campionatul Național de karting, unde a obţinut victoria în etapa a doua, desfăşurată la Târgu Secuiesc. Tânărul în vârstă de 11 ani va concura în perioada 9-11 iulie, la Bacău, la o nouă etapă din Naționalele de karting!

„Noi evoluăm la clasa Junior 125 Rotax, motoare monomarcă. A fost o etapă destul de dificilă din punctul de vedere al condiţiilor meteo, am avut ploaie, apoi soare şi traseu uscat, a trebuit să tot schimbăm între cauciucurile de ploaie şi cele de uscat. În general, a fost o etapă destul de dificilă, dar am reuşit, pentru că avem şi un echipament foarte bun, avem de asemenea un mecanic şi un antrenor foarte bun, este vorba de aceeaşi persoană, şi am reuşit să ocupăm locul 1. Prin ocuparea primului loc, am ajuns să conducem în clasamentul general, la o diferenţă de 40 de puncte faţă de următorul clasat, şi sperăm ca, după cele trei etape care mai sunt în calendar, să câştigăm titlul naţional. Vom vedea. Mecanic-antrenor este Marius Cârjan, un băiat extraordinar care se ocupă atât de partea de mecanică, cât şi de antrenamentul lui Paul”, a spus Silviu Lăzărescu, tatăl tânărului pilot.

La rândul său, micul campion a declarat: „A fost dificil, deoarece toţi piloţii cu care concurez au o experienţă destul de mare. A fost în mare parte dificil şi din cauza condiţiilor meteo, deoarece am mers şi pe uscat, şi pe ploaie. Pe ploaie e mult mai greu, trebuie să gândeşti mai mult deoarece nu este chiar aşa de stabil kartul când mergi pe ploaie, dar pe uscat mi se pare puţin mai obositor. Ca obiectiv, aş vrea să câştig campionatul, nu neapărat să câştig toate etapele, dar să ajung campion naţional în acest an. Cred că sunt şanse bune, deoarece dacă o ţin tot aşa, voi reuşi. De mic am fost pasionat de maşini şi de motoare. M-a captivat kartingul, este şi adrenalina, dar mai ales pentru că aici faci primii paşi spre motorsportul adevărat”.

JCS-Ștefan Moraru