Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Oamenii legii au aplicat peste 160 de sancțiuni contravenționale în cadrul unor acțiuni preventive care să implice pietoni. Peste 80 dintre ele au fost aplicate chiar… protejaților!

Marți, timp de 24 de ore, polițiștii rutieri cărășeni au pus la cale acțiuni preventive concentrate pe evenimentele rutiere în care sunt implicați pietoni. „Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate în total 166 de sancțiuni contravenționale. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule 6 permise de conducere. 86 de pietoni au fost sancționați contravențional, o parte dintre aceștia cu avertisment, pentru nerespectarea regulilor privind traversarea. De asemenea, au fost constatate două infracțiuni la regimul circulației rutiere, privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului“, informează Poliția județului.

Autoritatea ne asigură că polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Caraș-Severin, cei ai structurilor rutiere municipale și orășenești, dar și polițiști de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră continuă acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto și de către ceilalți participanți la trafic, asupra riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

JCS-T.K.