Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deşi tematica principală a verificărilor în trafic a fost indisciplina pietonală, au fost sancţionaţi şi şoferi.Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul IPJ Caraş-Severin au desfăşurat, în prima jumătate a acestei luni, acţiuni pe raza întregului judeţ pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul neacordării de prioritate şi indisciplină pietonală. „Acţiunile au avut drept scop reducerea victimizării din accidentele rutiere produse pe fondul traversării neregulamentare sau neacordării priorităţii de trecere pietonilor, încălcări ce se regăsesc ca fiind unele dintre principalele cauze generatoare de accidente“, a precizat agentul principal Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Caraş-Severin.

În cadrul activităţilor amintite au fost sancţionaţi 150 de pietoni care au traversat neregulamentar strada şi un conducător care nu a acordat prioritate de trecere, căruia i-a fost reţinut şi permisul de conducere. În vizorul poliţiştilor au fost toţi participanţii la trafic care au încălcat normele legale şi au fost aplicate 312 sancţiuni contravenţionale din care 190 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Zece sancţiuni au primit conducătorii auto care au condus autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice cărora le-au fost reţinute şi permisele de conducere, aceeleaşi măsuri fiindu-le aplicate şi altor opt şoferi fiindcă au efectuat depăşiri neregulamentare.

Pietoni pentru câteva săptămâni vor fi trei conducători auto care au depăşit viteza legală cu peste 50 km/h. Un bărbat s-a ales cu dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.