Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – După revocarea din funcţie a managerului spitalului din Caransebeş, Adrian Cican, peste 2500 de oameni au semnat o petiţie online prin care cer miniştrilor Sănătăţii şi Afacerilor Interne repunerea pe funcţie a acestuia!

Mai exact, iniţiatorii petiţiei cer miniştrilor Tătaru şi Vela să se revină asupra deciziei de demitere a managerului Adrian Cican, iar acesta să fie repus în funcţie.

De ce această petiţie? „Începând cu octombrie 2019, de când Adrian Cican a fost numit manager, spitalul din Caransebeş (aflat într-un stadiu avansat de degradare) a cunoscut un proces de modernizare, printre cele mai importante realizări fiind înfiinţarea ambulatoriului, renovarea policlinicii şi înfiinţarea staţiei de oxigen. Toţi pacienţii internaţi în ultima perioadă în spital au simţit îmbunătăţirea condiţiilor şi a modului în care au fost trataţi de medici. Nu în ultimul rând, managerul Cican a reuşit să gestioneze criza cauzată de COVID-19 într-un mod exemplar, asigurând medicilor echipamente de protecţie, medicamente pentru pacienţi şi a reuşit să testeze tot personalul medical. Rata de vindecare în spitalul din Caransebes, spital covid, este de peste 60%, nefiind înregistrat niciun deces până acum. Cu toate acestea, chiar în ziua inaugurării staţiei de oxigen, managerul a fost demis prin Ordin de Ministru, în urma raportului făcut de DSP Caraş-Severin. Toată această acţiune nu are o justificare reală. (…) Domnule Ministru Vela, aţi fost primarul nostru ani la rând şi aţi declarat că nu aţi părăsit niciodată Caransebeşul, arăţati-ne că vă pasă de noi. Mulţumim! Cetăţenii Caransebeșului îl susţin pe Adrian Cican pentru funcţia de manager“, se arată în petiţia respectivă.

„Evident că am semnat petiţia, nu am avut nicio idee pentru iniţierea ei, însă apreciez gestul celor care au făcut-o. Mi-am exprimat susţinerea faţă de Cican şi mi-o menţin. Este un manager bun care a făcut multe pentru un spital aflat aproape de colaps“, ne-a spus primarul Caransebeşului, Felix Borcean.

JCS- Nina Curiţa