Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Investiția se alătură celei deja demarate în grădinița din cartier, ambele menite să îmbunătățească situația celor două unități de învățământ!

Una dintre puținele unități de învățământ cu predare simultană existente, Școala Primară Dealu Mare face obiectul unei noi investiții promise de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Acesta a alocat o finanțare de 861.083,25 de lei pentru reabilitarea școlii din Dealul Crucii, instituție care încă are probleme cu asigurarea condițiilor minime de funcționare, într-una din zonele marginalizate ale municipiului Reșița, unde predomină sărăcia și există risc crescut de abandon școlar. Situată într-o zonă în pantă, unitatea funcționează în două camere, cu toalete separate, în curte.

Nu trebuie uitată nici grădinița, pentru care s-a anunțat finanțarea în luna martie, prin Regio POR, lucrările urmând să fie finalizate anul viitor. Banii din contractul de finanțare – 436.000 lei (dintre care, 378.000 lei reprezintă fonduri nerambursabile) – vor fi investiți în modernizarea infrastructurii educaționale. În cazul școlii, ținta principală este legarea toaletelor de corpul principal de clădire.

JCS-A.M.