Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru locuitorii din cartierul Dealu Mare, aleşii locali au aprobat peste 8 milioane de lei, în vederea reabilitării mai multor străzi!

Încă un pas a fost făcut pentru reabilitarea străzilor din cartierul Dealu Mare. Recent, aleşii locali au dezbătut printre altele şi proiectul de hotărâre cu privire la indicatorii tehnico-economici actualizaţi la faza de proiect tehnic, pentru reabilitarea căii de acces strada Feroviarului-strada Dealu Mare, în vederea extinderii transportului public. Valoarea totală a investiţei a fost stabilită la 8.261.635,4 lei inclusiv TVA, din care pentru construcţii şi montaj a fost repartizată suma de 6.836.775,5 lei. Durata de realizare a execuţiei este de circa 10 luni.

Documentaţia de avizare a lucrărilor (DALI) a fost întocmită la sfârşitul anului trecut de cunoscuta firmă Vitamin Architects SRL, iar în primăvara acestui an Consiliul Local Reşiţa a aprobat indicatorii tehnico-economici în conformitate cu devizul general. Potrivit documentaţiei tehnice, lucrările se anunţă a fi ample, străzile vizate fiind Ştefan cel Mare, Nikolaus Lenau, Dealu Crucii, Vârfului, Badea Cârţan şi strada Oituzului, lungimea totală fiind de aproximativ 2.300 metri. Se au în vedere mai multe aspecte gen redimensionarea profilelor transversale, pavarea trotuarelor, amenajarea unor locuri de parcare, amplasarea de mobilier urban, amenajarea de spaţii verzi şi plantarea de arbori precum şi montarea unor corpuri de iluminat moderne. Sursa de finanţare a investiţiei este constituită din fonduri europene nerambursabile şi fonduri proprii de la bugetul local.

JCS-Nicoleta Moraru