Peste 58% din şcolile cărăşene sunt în scenariul verde - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Începând de miercuri, elevii se întorc la şcoală, după vacanţa prelungită de primăvară. Scenariile după care se va reveni la cursuri pentru data de 5 mai, respectiv 10 mai, în cazul claselor teminale, au fost modificate, luându-se în calcul doar limita ratei de infectare de 1 la mie!

Practic, scenariile galben şi roşu au fost comasate în „scenariul doi“. În scenariul 1, adică rata de infectare mai mică de 1 la mie, toţi copiii de la grădiniţe şi elevii vor putea merge la ore cu prezenţă fizică. Scenariul 2, adică rata de infectare de peste 1 la mie,  e cel în care vor putea merge la şcoală toţi copiii de grădiniţă, plus toţi elevii din învăţământul primar, precum şi elevii din clasele terminale, dar şi elevii care urmează cursurile unei şcoli speciale. În schimb, în scenariul 2 nu vor putea merge cu prezenţă fizică la şcoală, din păcate, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a şi elevii claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a. Începând cu data de 10 mai, toţi elevii claselor terminale, fie că vorbim de scenariul 1 sau 2, se vor întoarce la ore cu prezenţă fizică.

Potrivit ultimelor date primite de la Inspectoratul Şcolar, în judeţul Caraş-Severin, din totalul de 409 unităţi şcolare vor funcţiona în scenariul verde 238, asta însemnând prezenţa fizică a tuturor preşcolarilor şi elevilor, iar în scenariul galben, 171 unităţi de învăţământ.

JCS-Nicoleta Moraru