Peste 500 de sancțiuni rutiere de weekend - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Poliția județului a făcut un scurt bilanț al acțiunilor rutiere de weekend, aferente perioadei 5-7 august 2022, când oamenii legii au aplicat 501 sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. În plus, ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 34 de permise de conducere și certificate de înmatriculare!

„În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat acțiunile reactiv-preventive pentru siguranța traficului rutier. Pentru abaterile constatate, au aplicat 501 sancțiuni contravenționale, dintre care 241 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. 62 de conducători auto și pasageri au fost sancționați contravențional pentru că nu au purtat centura de siguranță pe timpul deplasării. 3 conducători auto care au depășit cu peste 50 km/h, respectiv un conducător auto care a depășit cu peste 70 km/h limitele legale de viteză, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Alte 14 permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 2 pentru conducerea sub influența alcoolului“, informează Poliția județului.

Per ansamblu, pentru abaterile constatate au fost reținute în vederea suspendării 25 de permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 3 privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Printre exemplele de… penali, oamenii legii dau exemplul unui tânăr de 25 de ani, din satul Valea Răchitei, care a fost reținut de polițiștii din Anina pentru 24 de ore duminică, fiind cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului și fără permis. Tânărul își mâna autoturismul pe DC 136, în Valea Răchitei, unde într-o curbă la dreapta a intrat pe contrasens, izbindu-se de un stâlp de înaltă tensiune. „În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 25 de ani și a celor doi pasageri din autoturism, de 10 și 15 ani, toți trei fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale. La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule“, transmite IPJ CS.

În alt caz, produs sâmbătă, pe la 16.10, un bărbat de 40 de ani din Căvăran, care conducea un moped pe DN 6, între localitățile Prisaca și Constantin Daicoviciu, a pierdut controlul mopedului, părăsind partea carosabilă și ajungând cu autovehiculul într-o zonă de vegetație, în afara părții carosabile. În urma accidentului, bărbatul a fost grav rănit și transportat cu Ambulanța la spital. „Polițiștii au stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu figura înmatriculat în circulație. De asemenea, bărbatul de 40 de ani a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat, fără permis de conducere și refuzul de prelevare a mostrelor biologice“, a încheiat Poliția județului.

JCS-A.M.