Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – După ce candidaţii au aflat luni rezultatele la examenul de Bacalaureat, cei nemulţumiţi de notele obţinute au depus contestaţii. Potrivit informaţiilor transmise de Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Caraş-Severin, numărul total al contestaţiilor depuse se ridică la 511!

Mai exact, la Limba şi literatura română s-au depus 210 contestaţii (180 la profilul Real şi 30 la profilul Uman), la proba obligatorie a profilului 150 (Istorie-68 şi Matematică-82) iar la proba la alegere a profilului şi specializării 151 (Anatomie-71, Biologie-29, Fizică-2, Geografie-23, Informatică-6, Logică-17, Psihologie-1, Sociologie-2). Cele 511 contestaţii depuse de absolvenţii de liceu rezultă din una, două sau trei contestaţii, deoarece un candidat poate depune contestaţie la o disciplină de examen, la două sau la toate trei.

După rezolvarea contestaţiilor (în alt judeţ), rezultatele finale la examenul de Bacalaureat, sesiunea de vară, vor fi comunicate vineri, 1 iulie.

JCS-Nicoleta Moraru