Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Captura de produse de contrabandă i-a adus autorului o reţinere, apoi un control judiciar pentru 60 de zile. Totul s-a întâmplat zilele trecute când oamenii legii au întocmit două dosare penale pentru fapte în această sferă. Unul dintre autori, un mehedinţean de 28 de ani (din Drobeta-Turnu Severin) circula pe DN6, dinspre Caransebeş spre Orşova, când a fost tras pe dreapta la Armeniş.

„În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului au fost identificate 104.960 de țigarete, în pachete de țigări de la diferiți producători, netimbrate. Autoturismul a fost indisponibilizat și întreaga cantitate de țigări a fost confiscată (5.248 de pachete). Față de autor a fost inițial dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, instanța dispunând, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile“, ne informează IPJ.

În aceeași zi, în comuna Băuțar, a fost tras pe dreapta un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani din Zăvoi, care depăşise regimul legal de viteză al unui sector de drum. „În autoturism au mai fost identificați cinci pasageri, asupra acestora fiind găsite, cu ocazia controlului, 28 de pachete de țigări netimbrate, ridicate de polițiști în vederea confiscării“, precizează Poliţia judeţului.