Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Consiliul Local a aprobat proiectul care vizează achiziționarea de echipamente IT pentru elevi în contextul pandemiei de Sars-CoV-2, acesta fiind depus zilele trecute pentru obținerea finanțării prin Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC)!

Proiectul are o valoare totală de 9,69 milioane de lei, din care municipalitatea suportă puțin peste 300 de mii de lei, și este destinat elevilor și cadrelor didactice de la Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu”, Colegiul Național „C.D. Loga”, Colegiul Național „Traian Doda”, Liceul Tehnologic „Dacia”, Liceul Tehnologic „Decebal” și Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă”.

Astfel, prin proiectul „Facilitarea activității didactice în mediul online, în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS COV-2 în municipiul Caransebeș” se vor achiziționa 4093 de tablete pentru elevi, 298 de laptopuri și 110 tablete grafice pentru cadrele didactice, 110 table interactive, 147 de sisteme complete monitor plus desktop, 196 de camere web pentru videoconferințe, 292 de proiectoare și ecrane de proiecție, 57 de routere wireless și alte dotări necesare bunei desfășurări a activităților didactice în cele șase unități de învățământ din Caransebeș.

La vot nu au fost probleme, toți consilierii locali considerând că este vorba de un proiect foarte important, mai ales în condițiile actuale, ale pandemiei de Covid, așa că au dat undă verde investiției.

JCS-R.M.