Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în primele şapte luni ale anului, prin serviciile oferite, au fost angajate 2.142 de persoane dintr-un număr de 2.798 care s-au înscris în evidenţele oficiale!

AJOFM CS informează că, în urma aplicării măsurilor active de stimulare a ocupării forţei de muncă, în primele şapte luni ale anului au fost încadrate în muncă 2.142 de persoane. Cele mai multe dintre ele au vârsta peste 45 de ani – 667, 585 au între 25 și 35 de ani, 544 au între 35 și 45 de ani, iar 346 sunt tineri sub 25 de ani (dintre care 326 tineri care nici nu lucrau, nici nu urmau vreo formă de şcolarizare).

„Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin (1.287), numărul femeilor fiind de 855. În funcţie de rezidenţă, 1.285 de persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 857 sunt din cel rural. Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe persoane au studii liceale şi postliceale (868), gimnaziale (487), profesionale (427), 207 persoane fiind cu studii universitare. Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Caraş-Severin în primele şapte luni ale anului 2020, 1.433 (66,90%) fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Caraş-Severin“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Pentru a beneficia de servicii de mediere, astfel încât să se poată integra pe piaţa muncii, cei care-şi caută un serviciu trebuie să se înregistreze în baza de date a agenţiei teritoriale de ocupare a forţei de muncă în a cărei rază îşi au domiciliul sau reşedinţa. După acest pas, pot beneficia de un pachet personalizat de măsuri active, potrivit Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

„În primele şapte luni ale anului 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2.798 persoane“, se mai arată în documentul citat.

JCS-A.M.