Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este constatarea făcută de polițiștii rutieri cărășeni, în urma folosirii mijloacelor tehnice avute la dispoziție, cu prilejul verificărilor făcute pe drumurile din județ!

Primele 8 luni ale lui 2023 au presărat drumurile din județ cu 432 de infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, regina dosarelor penale fiind conducerea fără permis, cu 197 de cazuri. Urmează 113 cazuri de conducere sub influența alcoolului și 49 de cazuri de conducere sub influența substanțelor psihoactive, precum și 18 situații de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

„În acest an, numărul infracțiunilor de conducere sub influența substanțelor psihoactive, constatate de polițiști pe drumurile publice din județ, a înregistrat o creștere de peste 150% față de anul trecut!“, după cum a precizat, într-o recentă conferință de presă, șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene, inspector de politie Valentin Tudosie.

Potrivit oficialului, nu vorbim acum despre vreo explozie a numărului de consumatori, ci despre creșterea cazurilor detectate, atât datorită dotărilor suplimentare cu tehnica necesară, cât și datorită sporirii prezenței oamenilor legii pe drumurile din județ.

JCS-A.M.