Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Municipalitatea reşiţeană a mai bifat un proiect cu finanţare europeană, unitatea de învăţământ urmând să intre în reabilitare prin Regio-POR 2014-2020!

Vineri, 7 august, a fost semnat contractul de finanțare pentru „Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 8 Reșița“, informează ADR Vest. Iar după cele 41 de luni de implementare, modernizările vor bucura cei peste 500 de elevi ai şcolii reşiţene.

Investiția cuprinde reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea școlii de pe Aleea Bazna nr. 2. Clădirea unității școlare (P+2E, 3.300 mp arie construită desfășurată) va fi reabilitată termic, se vor reface învelitoarea și instalațiile sanitare, termice și electrice, se va înlocui tâmplăria exterioară și se vor face finisaje interioare şi exterioare. Sala de sport va fi anvelopată termic, se va înlocui inclusiv tâmplăria, se vor reface instalațiile și finisajele interioare, se va reface termo și hidroizolația terasei, se va înlocui sistemul de jgheaburi și burlane, iar clădirea va fi extinsă cu două noi corpuri de construcție pe parter, care vor adăposti o sală de fitness și centrala termică.

Clădirea Afterschool (P+1E, 356 mp) va fi extinsă cu un nou corp (P+1E), unde vor fi amenajate două săli de clasă și grupuri sanitare. Sunt prevăzute lucrări și la actualul imobil (tâmplărie exterioară, finisaje, instalații). Va fi modernizat terenul de sport în aer liber și vor fi amenajate opt locuri de parcare.

Proiectul are o valoare de 15.735.790,76 lei, din care 15.421.074,95 lei sunt bani nerambursabili, prin Regio-POR 2014-2020.

JCS-A.M.