Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Chiar dacă edilul nu s-a plâns în mod special de contrele social-democraţilor, a constatat faptul că este o atitudine care revine ciclic în consiliul local.

Dacă aleşii reşiţenilor ne-au obişnuit cu contrele PSD-PNL, de această dată social-democraţii s-au rezumat la abţinerea de la vot – fără vreo explicaţie sau vreo discuţie în contradictoriu –, când a fost vorba despre probleme de patrimoniu, pentru care legea cere votul a două treimi dintre consilierii prezenţi. Nu s-a întâmplat la un proiect, ci la trei…

„Sunt trei proiecte care au căzut, ne-a spus şi primarul Ioan Popa. Primul vizează un schimb de terenuri, aici în Centru, unde vrem să facem o bretea de colectare a drumurilor din amonte de Centru. Al doilea, la «Traian Lalescu», după autogară, aveam un spaţiu care chiar era solicitat de Colegiul Medicilor. Ei doresc să-şi caute un spaţiu unde să-şi desfăşoare activităţile lor. N-am reuşit să trecem nici acest proiect. Şi mai avem o grădiniţă pe care noi am închis-o, sus în Lend. Copiii erau puţini, i-am mutat în Muncitoresc. Şi acea clădire care e o casă mai mare, dacă nu îi dăm drumul, dacă nu îi căutăm un proprietar, eu sunt convins că, încet-încet, se va deteriora, nu am înţeles raţiunea pentru care colegii noştri de la PSD s-au opus. E o practică care, din când în când, mai are loc în şedinţele de consiliu local, eu sper să se răzgândească în perioada următoare. Noi o să mai introducem aceste proiecte pe ordinea de zi. Şi dacă nu vor trece, sper ca în vară să avem o altă majoritate care să ne permită să ne facem treaba pe tot ce înseamnă patrimoniu“.

Antoniu Mocanu