Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Palatul municipalităţii reşiţene a găzduit o întrunire pe tema traseului turistic de peste 1.000 de kilometri, dintre care aproximativ 191 vor trece prin Caraş-Severin!

Via Transilvanica este proiectul Asociației Tășuleasa Social prin care se dorește marcarea și amenajarea unui traseu turistic de peste 1.000 km. Acesta străbate 10 județe, pornește de la Putna, în Bucovina, traversează Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu-Severin. Frumusețea acestui proiect stă în colaborarea dintre zeci de instituții publice, ONG-uri și firme private. Fiecare încearcă să își aducă contribuția pentru ca acest proiect să devină realitate. Este cu adevărat un drum care unește, un traseu public destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care vor putea să îl străbată la pas, cu bicicleta ori călare și să se bucure de cele mai frumoase zone pe care le are de oferit România. Alături de promotorii Via Transilvanica, Alin și Tibi Ușeriu, s-a discutat despre cel mai potrivit traseu din județ, astfel încât turiștii ce vor străbate acest drum să aibă parte de o experiență unică. O experiență care să îi facă să revină aici, în Caraș-Severin“, nota primarul Reşiţei, Ioan Popa, după întrunire.

Aşa cum aţi mai putut citi în Jurnal CS, traseul Via Transilvanica va traversa județul Caraș-Severin prin următoarele localități: – Dobraia, Poiana Lungă, Costiș, Bogâltin, Pogara, Cornereva, Cireșel, Zbegu, Bojia, Hora Mare, Arsuri, Obița, Rusca, Feneș, Sadova Nouă, Ilova, Vârciorova, Borlova, Turnu Ruieni, Cicleni, Glimboca, Oțelu Roșu, Cireșa, Zăvoi, Voislova, Băuțar, Cornișoru, Bucova. Practic, judeţul nostru este inclus în Traseul Cerna ce parcurge peisaje spectaculoase, de la malul Dunării la Munții Cernei, trecând prin Parcul Național Domogled, unul din cele mai spectaculoase din țară.

JCS-Antoniu Mocanu