Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În condiţiile în care tot mai multe voci se ridică pro şi contra protecţiei stricte a mediului, criza se acutizează.

Noul director interimar al Agenţiei judeţene pentru Protecţia Mediului este Sebastian Purec, numit temporar în funcţia acestei instituţii.

Potrivit acestuia, rolul Agenţiei va fi şi în continuare „de control și îndrumare a activităţii de protecție a mediului, a resurselor biologice, naturale și a echilibrului ecologic. Exercităm atribuții de autoritate de stat în domeniu, aplicăm prevederile legale în domeniil de competenţă. Voi continua tot ceea ce s-a făcut bine şi, cu ajutorul colegilor, vom insista pe protejarea mediului înconjurător, precum şi pe conştientizarea activităţilor de profil“, a precizat Purec.

Noul director a sosit într-un moment delicat pentru mediul cărăşean şi naţional, mai ales în ceea ce priveşte energia regenerabilă sau ariile protejate. „Cele două subiecte îmi sunt cunoscute. Ştiu că s-a redus interesul investitorilor pentru ceea ce numim «energie verde» şi sper că este vorba de o fază temporară. Despre investiţiile în domeniul din județ nu putem decât să sperăm că toţi respectă prevederile legale în aşa fel întât etapele şi procedurile să fie urmate aşa cum trebuie. Trebuie să luăm în considerare şi petiţiile remise din partea unor ONG-uri cu privire la acest subiect şi deciziile finale să fie luate în cunoştinţă de cauză. Despre ariile protejate, contractul de administrare a acestora s-a prelungit cu şase luni pentru actualele administraţii. Am luat legătura cu conducerea acestora. Condiţiile pentru acordarea respectivului contract s-au înăsprit şi trebuie ca fiecare să-şi facă treaba, pentru că altfel vom intra într-o sincopă, în sensul că noi nu vom putea asigura pentru timp îndelungat un asemenea serviciu“, a mai adăugat directorul interimar al APM Caraş-Severin.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu