Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Administrația județeană a finalizat selecția proiectelor sportive depuse, publicând rezultatul acesteia!

În 19 august, Consiliul Județean făcea apelul finanțării către asociațiile, fundațiile, organizațiile nonprofit de interes general în domeniul sportiv, pentru acordarea de finanțări nerambursabile pentru sportul de performanță. Bugetul alocat, 400.000 de lei, putea fi câștigat chiar și de un singur solicitant, cu condiția ca acesta să suporte o contribuție de cel puțin 10 procente din valoarea finanțării acordate. Iar durata proiectelor putea fi până în 20 decembrie 2024, perioadă din care au mai rămas 3 luni.

În cursă s-au înscris trei solicitanți, unul dintre aceștia fiind declarat respins. Ceilalți doi, însă, au făcut solicitări care au depășit bugetul total disponibil, astfel că finanțatorul, Consiliul Județean, le-a rotunjit un pic alocările. Potrivit selecției făcute publice vineri, 20 septembrie, cea mai mare finanțare, de 356.000 de lei, va fi acordată Asociației Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița, pentru proiectul „Împreună spre performanță“, care a cerut 400.000 de lei. Asociația Județeană de Atletism Caraș-Severin va primi 44.000 de lei, pentru finanțarea proiectului „Susținerea și dezvoltarea atletismului de performanță în județul Caraș-Severin“, pentru implementarea căruia ceruse 49.978 de lei.

„Având în vedere faptul că sumele solicitate pentru finanțarea proiectelor admise au depășit bugetul alocat, cele două proiecte eligibile obținând punctaj aproximativ egal, în funcție de punctajul obținut și de suma solicitată din bugetul alocat de 400.000 de lei, Asociația Județeană de Atletism Caraș-Severin a obținut un procent de 11% din bugetul alocat, iar Asociația Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița – 89% din bugetul alocat.“, a precizat administrația județeană.

Cei nemulțumiți de rezultatele selecției pot face contestație în termen de 3 zile lucrătoare de la data publicării acestora, adică până miercuri, 25 septembrie.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu