Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Dansatorii reșițeni s-au întors acasă cu rezultate mai mult decât bune de la Campionatul Național pe secțiuni. Perechea formată din Adelina Stanciu și Marius Pădurean a cucerit, în premieră pentru clubul Mystic Reșița, două medalii de aur. De asemenea, încă două perechi și-au depășit obiectivul!

Acest lucru l-a făcut pe antrenorul Alex Holecz să vorbească cu bucurie și, în același timp, cu mândrie de performanțele obținute de sportivii săi.

„Cu bucurie și mândrie în același timp, vă anunțăm dragi reșițeni că pentru prima dată în existența clubului nostru, ne întoarcem de la Campionatul Național pe secțiuni cu două medalii de aur. Este un rezultat la care nu am sperat, am sperat la o singură medalie de aur, dar din fericire, rezultatele sportivilor noștri au fost cu mult peste așteptările pe care eu le-am avut ca antrenor. Aceste două medalii de aur au fost obținute de perechea Pădurean Marius și Adelina Stanciu, o pereche deja consacrată deja la nivel național și internațional, iar acești doi copii minunați au reușit la vârsta de juniori I să câștige 9 din cele 10 dansuri din competiție. Adică cel standard și cel latino. De altfel, am avut încă două perechi participante, una dintre ele este formată din Chiosner Bogdan și Andreea Dumitru, care a avut ca obiectiv calificarea în semifinala campionatului. Nu numai că a reușit acest rezultat, dar a fost la un singur loc de calificarea în finală, iar acest lucru pe mine mă bucură enorm, pentru că ei se află în primul an la tineret, adică vârsta cuprinsă între 16-18 ani. Acest lucru îmi dă foarte mari speranțe, iar în anii următori vor avea mari șanse să ajungă pe podiumul campionatelor naționale. Cea de-a treia pereche este cea nou formată a clubului nostru, din Darius Gruiță și Gabriela Tuță. Cei doi au participat pentru prima dată ca pereche în cadrul Campionatului Național. De asemenea, cei doi și-au depășit targetul. Obiectivul lor a fost doar o evoluție bună, fiind la primul lor concurs împreună, dar și aceștia au reușit calificarea în semifinala Campionatului Național. Vreau să menționez faptul că acest campionat național pe secțiuni este cel mai mare concurs din România și este cel în urma căruia se aleg perechile care vor reprezenta România la Mondiale. Este important ca oamenii să facă diferența între un campionat național și un concurs național”, a spus Alex Holecz, antrenorul și președintele clubului Mystic Reșița.

„Vreau să-l felicit pe Alex Holecz pentru rezultatele deosebite, pe care le-a avut cu sportivii la Campionatele Naționale, rezultate remarcabile pentru județul Caraș-Severin la disciplina dans sportiv. Vreau sa-l felicit mai ales pentru sportivii Adelina Stanciu și Marius Pădurean, care au reușit să ia două medalii de aur la secțiunea latino și standard. Sunt două rezultatele deosebite pentru dansul sportiv și se vede că încă din anul 2009, de când a fost constituit clubul Mystic Reșița, s-a lucrat foarte bine și în ultimul timp au început să apară rezultatele. Vreau să-i felicit și să-i asigur că Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin va fi întotdeauna un partener de nădejde și se va implica în toate proiectele pe care le vor desfășura. DJST-CS a trimis în această perioadă calendarul sportiv la Ministerul Tineretului și Sportului pentru aprobare. După cum se știe, alături de clubul Lions, ne-am implicat în premierea sportivilor cu echipamente și plachete și ne-am implicat la și Memorialul Iosif Măzăran, la atletism. Așteptăm avizul MTS-ului și o să începem să desfășurăm competiții sportive la toate disciplinele sportive”, a declarat Dorin Voina, inspector al Direcției pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

JCS-Ștefan Moraru