Percheziții la Primăria Caransebeș și Serviciul Public de Întreținere și Reabilitare! Contractele pentru spital, în vizor! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Mai multe echipe de polițiști și procurori au descins în această dimineață la sediile celor două instituții, vizate fiind investițiile din ultimii doi ani realizate la Spitalul Municipal de Urgență de Primăria Caransebeș și SPIR!

La sediul municipalității, organele de cercetare penală au descins la Direcția Economică. Asta după ce în luna mai polițiștii și procurorii ceruseră Primăriei Caransebeș să pună la dispoziție, până în data de 2 iunie, întreaga documentație care a stat la baza atribuirii, încheierii, execuției, recepției și plății tuturor contractelor încheiate de Primărie privind investițiile (execuție lucrări, prestări servicii, achiziții bunuri) realizate în beneficiul spitalului. Surse judiciare au precizat pentru JCS/CAON că municipalitatea nu a pus la dispoziția anchetatorilor asemenea documente, astfel că aceștia au descins atât în sediul Primăriei, cât și la SPIR pentru a le ridica. Este vorba de documente care justifică necesitatea achiziției, documente privind estimarea inițială a valorii contractului, procedura de atribuire a contractului, devize și situații de lucrări, documente din care rezultă prestarea efectivă a serviciilor contractate, documente privind intrarea și recepția în gestiunea spitalului a bunurilor, procese verbale de recepție parțială sau finală, facturi, documente privind angajarea, ordonanțarea și plata contravalorii achiziției, documente din care rezultă sursa finanțării, din 1 ianuarie 2019 și până în prezent.

„Dosarul este instrumentat pe Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş, percheziţiile fiind efectuate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Caraş-Severin. Se ridică documente privind încheierea unor contracte privind achiziţiile publice. Percheziţiile sunt în derulare, prin urmare nu putem oferi mai multe detalii“, ne-a spus prim-procurorul Maria Colţan.

În această cauză a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, urmărirea penală fiind declanșată încă din decembrie 2019.

Vom reveni cu amănunte!

JCS-N.C.