Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Instituţia Prefectului desfăşoară ultimul segment de activităţi care încheie scrutinul de la începutul lunii. Convocarea consiliilor locale şi a celui judeţean va avea loc doar atunci când va permite Autoritatea Electorală Permanentă.

„Pentru noi, alegerile încă nu s-au terminat. Mai avem de plătit persoanele care s-au implicat în procesul electoral – plăţi care au început marţi, 14 iunie, pentru cei la care am efectuat verificări privind datele necesare. Încercăm ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliberăm spaţiul folosit de către Biroul Electoral Judeţean şi să-l predăm înapoi Administraţiei Finanţelor Publice după ce vom prelua de acolo voturile nule, corespondenţă, tehnică şi telefoane şi le vom transporta acolo unde este prevăzut de lege. Sperăm să terminăm repede şi cu plăţile pentru că, în acelaşi timp, vom încerca să constituim şi consiliile locale, emiţând ordinul în acest sens“, ne-a declarat subprefectul Sebastian Purec.

Potrivit legii, prefectul convoacă în ședință de constituire consiliul județean și consiliile locale în termen de 20 de zile de la data alegerilor. Totuşi, convocarea consiliului județean și a celor locale pentru constituire este condiționată de depunerea, la Autoritatea Electorală Permanentă, de către partidele politice a rapoartelor detaliate ale veniturilor și cheltuielilor electorale în termen de 15 zile de la data alegerilor.