Pentru alei şi parcări, Reşiţa preferă verdele - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta potrivit primarului Ioan Popa, care spune că apele umplu străzile Reşiţei ca în orice oraş comunist, impermeabilizat de betoane şi asfalt!

Ne-am obişnuit ca, în ultimii ani, străzile să fie asfaltate în aşa hal încât să n-aibă soluţii de scurgere a apei pluviale. Asta face ca, şi la ploi uşoare, carosabilul să băltească dintr-o parte în alta. Mai rău e în zonele unde ploaia umflă reţeaua de canalizare, care refulează în drum, printre oameni şi maşini. Primarul Ioan Popa ne-a asigurat însă că asemenea situaţii nu-şi vor mai regăsi locul în peisajul urban al Reşiţei. Edilul a vorbit despre intenţia de a face mai multe parcări şi alei în felul în care s-a lucrat pe Aleea Romaniţei sau în Microraionul 3 al cartierului Govândari. Se va pune accentul pe dale înierbate, pentru ca terenul să fie permeabil, în locul actualelor betoane care împiedică scurgerea apelor.

„Evident facem parcări şi străduţe, de aceeaşi manieră cum e pe Romaniţei sau în Micro 3. Adică, parcările vor fi dalate şi drumul, aleea, tot dalate, ca să permeabilizăm terenul. Una dintre problemele pe care eu le spun de ani de zile este că Reşiţa, ca toate oraşele comuniste, este impermeabilă. A fost betonată şi asfaltată. Şi atunci apa de ploaie nu are pe unde să ajungă în pânza freatică şi forţăm canalele pluviale. Şi toate dalele astea pe care noi le punem acum în oraş cred că-şi văd efectul. Încet-încet, ele reuşesc să reţină din apa meteorică şi să nu se mai pună presiune pe pluvial în oraş“.

JCS-Antoniu Mocanu