Pe urmele împărătesei Sisi: traseu recunoscut! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – În urma documentaţiei depuse de Primăria Băile Herculane la Ministerul Turismului, traseul „Pe urmele împărătesei Elisabeta (Sisi)“ a devenit oficial Rută Cultural Turistică!

Recent, potrivit unei adrese transmise către administraţia locală din Băile Herculane, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a recunoscut traseul „Pe urmele împărătesei Elisabeta (Sisi)“ drept Rută Cultural Turistică dezvoltată pe plan național. Aceasta unește destinații turistice din trei județe, Caraș-Severin, Timiș și Prahova, promovând trei stațiuni de top din turismul românesc, Băile Herculane, Buziaș și Sinaia, precum și alte două zone cu potențial turistic emergent din Banatul Montan: Oravița și Caransebeș.

Ing. Dorin Bălteanu este cel care a conceput acest proiect, pornind de la personalitatea împărătesei Sisi, proiectul fiind o punte de legătură între zone turistice cu tradiție, dar și pentru altele cu mare potențial de dezvoltare, în vederea punerii în valoare a unui patrimoniu natural, cultural şi istoric de excepție.

Administraţia locală din Herculane se poate lăuda cu faptul că se numără printre puţinele instituţii din ţară care a răspuns apelului iniţiativei Ministerului Turismului, de a dezvolta produsele turistice cu componentă culturală, obţinând de altfel, recunoaşterea primei Rute Cultural Turistice dezvoltate pe plan naţional: „Pe urmele lui Hercules“.

JCS-Nicoleta Moraru