Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, a readus în discuţie, la finalul conferinţei de presă de azi, faptul că oamenii, în general, nu înţeleg cât de grave sunt cursele cu ATV-urile prin munți!

Şeful judeţului nu s-a referit la gravitatea unor eventuale accidente fizice ale celor care gonesc cu ATV-urile prin păşunile alpine din judeţ, așa cum s-a întâmplat chiar ieri la Poiana Mărului cu un polonez pe post de victimă, ci la urmele lăsate de acestea.

„Nu vreau să mă gândesc ce a rămas în urma a zece polonezi care goneau cu ATV-urile pe Muntele Mic. Oamenii nu înţeleg gravitatea acestor sporturi şi impactul asupra mediului. Mulţi nu înţeleg ce înseamnă să mergi, după ploaie, cu un ATV prin golul alpin. Punem pază acolo doi jandarmi care fug cu Dusterul după unii dotaţi ultimul răcnet, îi prind, îi amendează cu 500 de lei şi ei o iau de la capăt pentru că nu există o lege serioasă. Asta înseamnă moartea lentă a frumuseţii zonei“, a precizat Romeo Dunca.

Totuşi, nu putem să nu ne întrebăm dacă mai marii de la Mediu sau de la Ariile Protejate nu au nicio greaţă când văd ce lasă nişte ATV-uri în urmă prin zone care, teoretic, sunt protejate. Au avut, în schimb, greţuri mari de la niște poteci temporare pentru biciclete pe Muntele Mic, pe care cei de la weSKI au vrut să le amenajeze pe lângă un traseu aprobat deja…

JCS-Nina Curiţa