Caraş-Severin, Romania

Derby-ul etapei a VIII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, programată sâmbătă, 6 noiembrie a.c., se dispută pe litoral, între campioana, respectiv vicecampioana ţării. O confruntare care are o importanţă deosebită pentru configuraţia clasamentului. Întrucât în joc sunt patru puncte, având în vedere obiectivele celor două combatante.

De această dată, U.C.M. Reşiţa porneşte din postura de lider, cu 12 puncte, iar H.C.M. Constanţa de pe poziţia a VI-a, cu 10 puncte. Sigur, constănţenii se anunţă a fi favoriţi, având calitatea de gazde. Însă elevii antrenorului Gligore Czari sunt hotărâţi să obţină un rezultat cât mai bun: „Ne dorim foarte mult victoria. Cu ideea asta plecăm la Constanţa. Este un derby al campionatului. Dacă în ultimii trei-patru ani nu am reuşit să câştigăm, vrem ca de data aceasta să reuşim. Poate că, după ce am învins în Cupa României, am spart gheaţa. Consider că a sosit timpul să câştigăm şi noi o dată în campionat. Mai ales că H.C.M. Constanţa este singura echipă pe care nu am reuşit să o învingem. Băieţii sunt conştienţi de importanţa jocului şi sunt mobilizaţi“.

Ca de obicei, programul de pregătire a cuprins atât antrenamente cât şi vizionări, deşi, după cum se ştie, jucătorii celor două echipe se cunosc foarte bine.

În ceea ce priveşte lotul, antrenorul Gligore Czari nu va putea conta, în continuare, pe Florin Cuciula şi Alexandru Vulpe, ambii fiind accidentaţi şi în recuperare. Un mare semn de întrebare este şi în dreptul lui Borko Djordjevic, despre care dr. Ioan Brizu ne-a precizat: „L-am băgat în fabrică, îmi mai trebuie două şuruburi şi gata. Lăsând gluma la o parte, cred că va fi apt până la ora meciului“.

Plecarea spre Constanţa este programată astăzi, în jurul prânzului, pe calea aerului, oficialii clubului făcând eforturi deosebite pentru a le asigura jucătorilor toate condiţiile de confort, în perspectiva acestei întâlniri. Vineri seară U.C.M. Reşiţa are planificat antrenamentul de acomodare cu sala, iar sâmbătă, de la ora 18.55 este programată marea confruntare.