Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De câteva zile, candidatul PNL la şefia Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, bate în lung şi în lat judeţul pentru a înţelege problemele la care vrea să găsească soluţii în viitor!

Însoţit de Nelu Popa, el s-a deplasat în partea de sud şi cea centrală a judeţului, a vizitat tot felul de obiective, a stat de vorbă cu oamenii, marţi făcând chiar un parcurs interesant de aproximativ 50 de kilometri pe bicicletele electrice. „Acum mai puţin mă interesează politica, a spus Dunca la conferinţa săptămânală a filialei PNL Reşiţa. Nici nu încerc să înţeleg chiar tot fenomenul ăsta politic. Eu vreau, mai degrabă, să cunosc judeţul, să văd problemele, să văd ce se întâmplă. Eu, efectiv mă focusez pe a înţelege ce există aici (în judeţ, n.r.) şi unde s-ar putea îmbunătăţi prin prezenţa mea, în varianta în care voi câştiga aceste alegeri“.

Revenind la concluziile acestei excursii, Dunca a specificat: „Păstrăm ca industrie ceea ce e şi toată dezvoltarea trebuie împinsă într-o altă direcţie, ecologică, durabilă, de unde putem să facem mult mai mulţi bani decât din industrie. Sigur, cu lucruri puţine se pot face multe“.

În completare, Nelu Popa a descris periplul excursiei pe biciclete, dezvăluind câteva din intenţiile pe care le are în legătură ideea de a dezvolta cicloturismul în judeţ: „Văliug, Vila Klaus, păstrăvărie, cantonul Bârzăviţa, unde se scurtează drumul spre stânga şi merge spre izvoarele Nera-Coşava, unde e cea mai veche pădure de fag din Europa, am luat-o la dreapta spre Anina, am coborât la acel faimos arbore Seqoia, pe care-l avem în Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului, am ajuns la peştera Comarnic, am vizitat peştera şi am discutat despre cei şase kilometri de galerie, din care 1700 de metri pot fi vizitați, despre faptul că nu este pus în valoare parcul şi nu avem soluţii, despre faptul că am solicitat Consiliului Judeţean a doua oară să ne dea drumul Reşiţa-Comarnic-Anina, ca să-l luăm în administrare şi să scriem nişte proiecte de cicloturism pe el, ne-am întors şi am lăsat în stânga ieşirea spre Iabalcea şi ieşirea spre Minda şi am ieşit la cantonul de la Cuptoare, de unde am venit cu bicicletele până la Văliug. Ce am mai văzut acolo, tronsoane din calea ferată Reşiţa-Anina, terasamentul fostei căi uzinale pe care, dacă ne ajută Dumnezeu, o introducem în acest proiect, fiindcă el are o pantă foarte mică, pe unde pot merge familii cu copii cu bicicletele, iar celălalt parcurs să-l facem pentru cei care sunt mai dinamici. Am convenit să facem câteva bucle şi nişte trasee de cicloturism în judeţ“.

Candidatul PNL la conducerea judeţului, Romeo Dunca, a mai spus că periplul prin judeţ e foarte important, pentru că astfel poate să simtă de aproape şi să înţeleagă de la faţa locului problemele. Referindu-se la şantierele din Reşiţa, el a subliniat că avem un gospodar care le supervizează şi că pe mâna lui Nelu Popa sunt pe mână bună.

JCS-Alexandra Gorghiu