Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta din cauza a 14 km de cale ferată cu probleme, între Vălişoara şi Caransebeş. Din fericire, pe acest tronson vor fi făcute reparaţii capitale! 

CFR Infrastructură a anunţat începerea lucrărilor de reparaţii capitale pe circa 14 km de cale ferată din zona Caransebeş, magistrala 900 Bucureşti-Timişoara. Reparaţiile pe această magistrală au fost imperios necesare, deoarece vitezele trenurilor care circulau au scăzut considerabil comparativ cu anul 1995. Mai exact, din cauza celor 14 km de cale ferată cu probleme, situaţi între Vălişoara şi Caransebeș, în momentul de faţă cele mai rapide trenuri fac 85 de minute pe 71 km, iar trenurile Regio fac și peste două ore.

În vederea îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie, pe intervalul de cale ferată Vălişoara-Caransebeş, CFR SA a anunţat că se desfăşoară în prezent lucrări de refacere totală a căii ferate (reconstruirea liniei de cale ferată din cauza faptului că şinele au suferit o uzură peste limita admisă) între kilometrul 461+100 de metri și kilometrul 475+835 de metri (14,635 km). Astfel, după finalizarea acestor lucrări va putea crește viteza de circulație a trenurilor de călători de la 70 km/h, la 100 km/h.

Valoarea contractului de lucrări se ridică la 42,2 milioane lei, sursa de finanţare fiind de la bugetul de stat. Pentru anul 2021, alocaţia bugetară este de 7,3 milioane lei, termenul de finalizare fiind octombrie 2021.

JCS-Nicoleta Moraru