Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Prefectul județului face apel la primării să ia măsuri să prevadă în bugetele locale, cu prioritate, sumele necesare asigurării cu pază umană a unităților de învățământ. Doar 77 din 404 dispun de pază umană…

Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin a organizat o ședință de analiză a modului în care este asigurată protecția unităților de învățământ, dar și a măsurilor pe care le iau instituțiile cu atribuții pentru ca școala să fie un loc sigur pentru toți elevii. Subiectul nu e nou, iar întrunirea de acest gen nu e prima… Trist este că, din 404 unități școlare care funcționează în județul nostru, în 77 se asigură paza umană, în 20 dintre ele paza fiind exclusiv umană, iar în celelalte 57 există și supraveghere video. În alte 176, siguranța copiilor este asigurată doar prin sistemele de supraveghere. 151 dintre unități sunt lăsate complet pe dinafară.

„Pentru o monitorizare mai exactă a situației, prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, a solicitat o evidență a școlilor care nu dispun de pază, precum și o situație a incidentelor petrecute în incinta sau apropierea unităților de învățământ. De asemenea, primăriilor li se va pune în vedere să prevadă, cu prioritate, în bugetele locale sume pentru paza unităților școlare, cel puțin prin sisteme de supraveghere video acolo unde nu este posibilă asigurarea cu pază umană”, informează Cancelaria Prefectului.

JCS-A.M.