Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Poliţiştii locali reşiţeni au somat proprietara unui padoc improvizat, ce găzduieşte 48 de câini şi pisici, să-l desfiinţeze.

Poliţiştii locali reşiţeni au luat la puricat un adăpost pentru animale ce fusese improvizat în apropierea izvorului de pe Aleea Gugu din municipiu. „S-a constatat că pe porţiunea de teren, aflată în proprietate privată, situată pe Valea Câlnicelului, lângă izvorul de apă, a fost amenajat un adăpost pentru animale în care, la data controlului, se aflau 16 pisici rasă comună şi 32 de câini rasă comună (nouă sterilizaţi, însă niciunul nu are carnet de sănătate aşa cum prevede legislaţia în vigoare)“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Cele 48 de patrupede ce riscă acum să ajungă înapoi pe maidan aparţin proprietarei terenului, care este preşedintele fundaţiei „Cats&Dogs“, precum şi unor persoane din anturajul acesteia, se mai arată în documentul citat.

Potrivit primăriei, nu au fost prezentate autorizaţii de construire pentru niciuna dintre construcţii şi, din cauza gardului impropriu, realizat din nuiele, animalele din adăpost pot ieşi în exterior.

„Proprietara terenului şi a construcţiilor este plecată la muncă în străinătate în marea majoritate a timpului, iar de îngrijirea animalelor se ocupă mama acesteia“, se precizează în comunicat. După cele constatate, Poliţia Locală i-a transmis proprietarei o somaţie prin care i se cere ca, în termen de 30 de zile, să-şi desfiinţeze padocul, animalele riscând să ajungă din nou în stradă. Răspunsul transmis de către „administraţia“ padocului a fost acela că va desfiinţa adăpostul. Deocamdată, nu au fost stabilite măsuri concrete vizavi de soarta animalelor…

Antoniu Mocanu