Caraş-Severin, Romania


REŞIŢA – Deşi îi arătăm mereu cu degetul, fie pe stradă, fie în diverse conjuncturi care ne pun faţă în faţă cu spiritul rebel al vârstei, adolescenţii par să fie mai interesaţi de ceea ce se întâmplă cu mediul înconjurător, decât alţi membri ai societăţii.

Este şi cazul Patrulei de Reciclare, un grup de elevi de la Colegiul Tehnic Reşiţa, care pentru al patrulea an consecutiv s-a înscris în programul național de reciclare a deșeurilor electrice și electronice (DEE).

„Am început să lucrăm în acest program de educație ecologică pentru că ne pasă de mediul în care trăim, subliniază prof. Daniela Roşu, coordonatorul acestui grup. Dorim să determinăm întreaga comunitate să adopte un comportament responsabil față de reciclarea DEE și prin acțiunile noastre să devenim modele si pentru alți tineri. De asemenea dorim să cooptăm în grupul suporterilor și alţi elevi, cadre didactice, rude, cunoscuți și chiar agenți economici cu care colaborăm la activitatea practică a elevilor noștri“.

Într-un comunicat de presă, se arată că Patrula de Reciclare a Colegiului Tehnic a colectat, de la începutul anului școlar 2018-2019, peste 200 kg DEEE, constând în monitoare, TV, unități, tastaturi, imprimante, becuri, baterii și alte aparate electrice și electronice. De asemenea, grupul a susținut acțiuni de informare a populației cu privire la protejarea mediului înconjurător prin colectarea de DEEE și, nu în ultimul rând, a participat activ la scțiunile de colectare a deșeurilor organizate de RoRec și Primăria Reșița.