Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVRIN – Joi dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T., au efectuat patru percheziții domiciliare, la adresele unor persoane din județul Caraș-Severin, bănuite de trafic de minori, act sexual cu un minor, folosirea prostituției infantile și folosirea serviciilor unei persoane exploatate. 15 persoane au fost conduse la audieri!

Din cercetări a reieşit că, începând de anul trecut, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 49 de ani, din Caraș-Severin, ar fi recrutat, prin metoda „lover-boy“ și prin promisiunea unor câștiguri facile, o minoră, din județ, exploatând-o, prin obligarea la practicarea prostituției, transportând și adăpostind victima în diferite locații, în vederea întreținerii de raporturi sexuale cu diferite persoane.

O parte dintre cei care ar fi întreținut relații sexuale cu victima ar fi cunoscut faptul că aceasta este minoră. Pentru întreținerea raporturilor sexuale, ar fi fost plătite sume cuprinse între 50 și 150 de lei. De asemenea, cei patru ar fi întreținut, în mod repetat, raporturi sexuale cu victima.

Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul Unității Centrale de Analiză a Informațiilor. La acțiuni au participat polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Inspectoratului de Poliţie Caraș-Severin, reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Direcției pentru Protecția Copilului Caraș-Severin, precum și jandarmi cărăşeni.

JCS- N.C.