Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ministerul Lucrărilor Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, a alocat recent noi fonduri pentru judeţul Caraş-Severin, de această dată, în vederea reabilitării şi dotării căminelor culturale din patru localităţi!

Este vorba de comuna Ciuchici, sat Macovişte -2.736.376 lei, comuna Fârliug, sat Duleu Nr.1- 4.842.711 lei, comuna Forotic, sat Comorâşte Nr. 79 -3.402.288 lei, comuna Vermeş, sat Izgar -1.243.803 lei, la care s-a adăugat şi comuna Ramna, pentru care s-a alocat suma de 5.122.022 lei pentru refacerea şi modernizarea unui tronson de drum comunal calamitat, DC 87 Valeapai-Hotar Vermeş, la subprogramul Lucrări în primă urgenţă. Pentru aceste lucrări, la Ministerul Lucrărilor Publice au fost deja semnate şi ordinele de aprobare a indicatorilor tehnico-economici.

Pe lista obiectivelor pentru care s-au emis ordine de ministru se mai regăsesc alte 89 de obiective din ţară care urmează să fie reabilitate. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la peste 550 milioane lei şi vizează printre altele şi conservarea şi restaurarea unor monumente istorice, reabilitarea şi dotarea unor săli de cinematograf, construirea şi dotarea unor săli de educaţie fizică şcolară.

JCS-Nicoleta Moraru