Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Încă un pas spre lărgirea şi extinderea infrastructurii rutiere a fost făcut, municipalitatea cumpărând, cu intenţia demolării, cantonul CFR de pe strada Fântânilor, care va face loc unei noi artere care să degreveze traficul din zona barierei!

Nu de puţine ori, la ieşirea de pe drumul de centură, în zona Intim, circulaţia este strangulată de traficul de pe Calea Caransebeşului. Tocmai acolo, între Catanga şi Liceul Teoretic „Traian Vuia“, Reşiţa va avea parte de patru benzi de circulaţie.

Primarul Ioan Popa a reiterat ideea, în contextul în care „am aprobat achiziţionarea cantonului CFR de pe strada Fântânilor, după barieră, în stânga. Erau câteva clădiri, eu le numesc clădiri parazitare, care au fost vândute de către CFR unora sau altora, şi ne-am înţeles cu oamenii şi le achiziţionăm la preţul de 8.000 de euro. De ce? Pentru că lucrăm acum la studiul de fezabilitate al unei căi de acces pe malul drept al Bârzavei, pornind de la Traian Vuia, din Govândari, venim pe patru benzi, pe lângă fosta Gardă de Mediu, pe lângă Apele Române, în sus până în zona mall, aqualand, până la blocurile bine-cunoscute din Mociur, de unde ne îngustăm la două benzi, pentru că nu mai e loc între calea ferată şi partea stângă. Şi în zona acestui canton CFR vrem să facem o bandă de decelerare astfel încât cei care stau la barieră să nu blocheze circulaţiile pe direcţia înainte, spre Casa de Cultură“.

Şeful administrativului reşiţean sublinia că „era important să luăm zona respectivă, şi ca s-o asanăm, dar şi ca să ne folosim de ea din punct de vedere tehnic“.

JCS-Antoniu Mocanu