Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru viitor, echipa de fotbal american ţinteşte la revenirea în campionatul României. Pentru asta este nevoie de oameni care să se alăture celor 20-25 de jucători pe care Reşiţa Locomotives îi are oficial în lot.

„E nevoie de pasiune pentru sport, întrucât fiecare îşi găseşte locul în echipă indiferent de calităţile fizice. Cei interesaţi ne pot căuta pe internet. Antrenamentele sunt solicitante, dar ne simţim bine. Vara ne antrenăm pe stadionul de atletism de la Intim iar iarna în sala de sport”, aflăm de la Raul Siladi, cel care, în 2012, punea bazele echipei.

Mulţi sunt tentaţi să vadă fotbalul american precum un sport similar rugby-ului. Cele două sporturi au în comun doar forma mingii şi faptul că jucătorul cu mingea trebuie placat. Raul Siladi ştie foarte bine regulile întrucât le-a studiat temeinic. Apoi a aflat că fotbalul american se practică şi în România, o echipă existând la Timişoara. A mers la antrenamente, şi-a îmbogăţit cunoştinţele şi s-a gândit să înfiinţeze o echipă la Reşiţa.

În 2012, Raul a făcut primele recrutări de jucători care, în primii doi ani, s-au alăturat echipei din Timişoara. Abia în 2015, „locomotivele” s-au putut înscrie în campionat, o competiţie al cărei format diferă de la an la an în funcţie de numărul de echipe. Anul acesta, din lipsă de efectiv, „locomotivele” s-au alăturat echipei din Vrsac, Serbia. Campionatul de aici este mult mai avansat, liga a doua sârbă fiind cel puţin egală campionatului românesc. În clasamentul federaţiei internaţionale, Serbia este pe locul 15, România pe 42.

Pentru noi, fotbalul american e o pasiune pentru care bucuroşi facem sacrificii. Echipa a beneficiat mereu de sprijin financiar din sponsorizări. Dorinel Munteanu ne-a fost mereu aproape şi-i mulţumim. Fotbalul american e un sport frumos. Iată de ce îi invităm pe toţi cei interesaţi să-l descopere şi să-l practice”, a încheiat Raul.