Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Demis de o majoritate zdrobitoare, fostul viceprimar al Caransebeșului nu se lasă și merge în instanță pentru a schimba decizia celor 16 consilieri locali care l-au vrut afară din fotoliul de adjunct al lui Felix Borcean!

Bebe Pasere (Pro România) a cerut la Tribunalul Caraș-Severin suspendarea hotărârii 36 din 29 ianuarie 2021, prin care consilierii PNL, PSD, USR Plus și PMP au decis eliberarea sa din funcție, la nici trei luni de când fusese instalat tot prin votul unei părți a aleșilor locali.

Pasere consideră hotărârea prin care a fost demis drept una nelegală, fără nicio motivare, iar acuzațiile care i s-au adus fără bază reală. Un alt motiv, în opinia fostului viceprimar, pentru care HCL 36 ar trebui suspendată este că proiectul nu ar fi fost înscris pe ordinea de zi inițială a ședinței, suplimentarea ordinii de zi cu acest proiect, în lipsa unui caz de forță de majoră sau de maximă urgență, fiind, la fel, nelegală. Nu în ultimul rând, Pasere susține că, fără viceprimar, activitatea Primăriei Caransebeș ar fi grav perturbată, iar eliberarea sa din funcție, pe lângă că îl lipsește de indemnizația lunară, îi prejudiciază imaginea și-i pune în pericol cariera politică.

Ce va fi, aflăm miercuri, 10 februarie, când secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Caraș-Severin are pe rol acest dosar.

Reamintim că, în urmă cu 10 zile, primarul Felix Borcean a propus în plenul legislativului local demiterea adjunctului său, căruia i-a reproșat mai multe lucruri despre care Caon a scris AICI, 16 din cei 19 aleși locali marșând atunci la propunerea edilului.

JCS-Nina Curița