Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Prin intermediul Fondului de Modernizare, în zona Iagodăriei din oraşul Moldova Nouă se va construi un parc fotovoltaic, costul investiţiei ridicându-se la aproximativ 2 milioane de euro!

Moldova Nouă a făcut pasul spre soluţia viitorului, spre energia verde, iar asta atrage după sine facturi mai mici la energia electrică. Astfel, cu sprijinul Fondului de Modernizare, pe raza oraşului de la Dunăre urmează să fie construit un parc fotovoltaic cu o putere instalată de 1,8 MW, gata să asigure consumul necesar atât pentru iluminatul public, cât și pentru cel al instituțiilor aflate în administrarea primăriei, investiţia ridicându-se la aproximativ 2 milioane de euro. Un alt beneficiu este faptul că, pentru acest proiect, administraţia locală nu va contribui financiar în niciun fel.

„Energia regenerabilă este în acest moment singura cale către independența energetică a României! În ceea ce privește investiția de pe raza orașului nostru, aceasta urmărește să producă energie atât pentru consumul propriu, cât și pentru infrastructura urbană. Parcul fotovoltaic va fi amplasat în zona Iagodăriei, pe o suprafață de 2 hectare (teren aflat în proprietatea Primăriei orașului Moldova Nouă), puterea instalată a centralei electrice fotovoltaice fiind de 1,8 MW. Proiectul are ca scop reducerea facturilor de energie electrică pentru clădirile aflate în administrația orașului și pentru iluminatul public. Este un proiect în valoare de aproape 2 milioane de euro, fără niciun fel de cofinanțare din partea noastră. Un astfel de proiect nu poate decât să ne aducă beneficii şi asta pentru că pe de o parte reducem costurile facturilor de energie electrică pentru instituțiile aflate în administrarea Primăriei, un lucru extraordinar mai ales în contextul în care, foarte curând vom finaliza câteva proiecte importante pentru oraș (modernizarea de școli, grădinițe, clădiri culturale, sportive), iar pe de altă parte, pentru că din bugetul local putem susține alte proiecte necesare și oportune pentru cetățeni.“, a precizat Ion Chisăliţă, primarul oraşului Moldova Nouă.

JCS-Nicoleta Moraru